Uncategorized

Tips för din renovering och säkerhet

När du som husägare eller som ansvarig för en fastighetsförening går in på renoveringsprojekt, glöms ofta säkerheten. Även inom hantverksbranschen finns det för många olyckor. I den här artikeln kan du läsa mer om vilka försiktighetsåtgärder du bör vidta för att komma igång när du börjar måla ditt hus eller städa taket på takgolvet.

 

Kom ihåg att skydda ditt huvud

Först, kom ihåg en bra skyddande hjälm för ditt dyrbara huvud. Det finns många olika uppgifter hemma, i trädgården och vid renovering, där en hjälm är en mycket bra idé.

Även i trädgården kan det vara smart att skydda sitt huvud. Om du har mycket träskärning eller skär stora grenar, så är det synd att gå med hjärnskakning eftersom du får en stor gren i ditt huvud.

Detsamma gäller för de något större projekten som renovering, här är det lätt att stöta på skarpa kanter och betongkorn, eller drabbas av flygplankar eller annat byggmaterial från en kran.

Även om du inte är en del av renoveringen själv, men bara måste titta på en timme eller passera byggarbetsplatsen och hantverkare, kom ihåg hjälmen. Om du har barn på byggarbetsplatsen för att se den stora traktorn, kom ihåg att alltid ge dem säkerhetshjälmar och hörselskydd.


Kom ihåg din mask

Skulle fasad av huset rengöras, eller hela hemmet målas, så var noga med att använda en mask. Produkter som färg, trävård, fasad eller annat sätt att behandla hemmets ytor kan vara extremt giftiga vid applicering. De flesta produkter av detta slag kommer att utsöndra giftiga ångor som kan orsaka allvarliga skador på kroppen genom inandning.

Även om du måste komma ihåg att använda en mask, är det också en bra idé att hålla pauser på jobbet regelbundet. En mask får inte sitta i ansiktet längre än 3 timmar åt gången, eftersom det kan påverka din syreförsörjning väldigt och göra dig sjuk.

Även vid arbete med t.ex. rivning av väggar eller väggar är det viktigt att använda en dammmask. Dammet i byggmaterialet kan innehålla skadliga ämnen som kan skada lungor, näsa och hals.


Använd ställning i stället för stegen

När du går in på projekt som fasad eller målning av huset, kan en stege vara en ömtålig sak att arbeta med. Det kan egentligen vara väldigt farligt att använda en stege, desto längre måste du gå, speciellt vid arbete som kräver mycket rörelse och fett, såsom rengöring av fasad eller större målning. När du luta från sida till sida på stegen och samtidigt hävdar dina rörelser kan stegen lätt luta eller spetsa över.

Därför är det en stor säkerhet att använda byggställningar för större renoveringsprojekt, samtidigt som arbetet blir mycket enklare, bekvämare och inte minst snabbare.

Om du har att göra med att måla ett mindre hus i ett plan, så är det inte nödvändigt med en byggnadsställning. Men om du arbetar på flera våningar eller våningar, är det utan tvekan det säkraste. Kostnaden för uthyrning av byggnadsställningar och annan säkerhetsutrustning är därför inte en plats du vill spara, eftersom det kan kosta dig din goda hälsa eller i värsta fall livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *