Artiklar

Hur du blir mer självsäker som person och entreprenör

Det är skönt att känna sig säker på sin sak, oavsett om det handlar om att tala inför publik, starta ett företag, träffa nya människor eller en livspartner. Om du är som många andra känner du dig kanske lite osäker på sig själv ibland. Då har vi här några tips på hur du kan förändra ditt tänkande, eller åtminstone se till att det ser ut som om du är bekväm i dig själv:

Inse att de flesta inte tänker på dig

Osäkra personer oroar sig alltför mycket om vad andra tycker om dem. Saken är andra personer oftast inte överhuvudtaget tänker på dig utan är självcentrerade och tänker på sig själva och deras problem och utmaningar. Du kan testa för att se hur mycket du tänker på andra person du möter och reagerar på huruvida de gör eller säger fel saker? Förmodligen inte så ofta. Så oroa dig inte om vad andra tycker om dig. Ta ett djupt andetag och slappna av istället.

Glöm alla negativa tankar om dig själv

Tänk positiva tankar och blockera negativa tankar om dig själv. Var uppmärksam på vad du säger till dig själv. Varje gång du tänker något i stil med: “Jag klarar inte av det” ska du istället tänka “Jag ska göra mitt bästa”. Du är trots allt den personen du spenderar mest tid tillsammans med och därför är det viktigt att du är snäll med dig själv och uppmuntrar dig själv istället för att skölja över dina tankar med negativitet.

Var inte så allvarlig

Vissa människor är naturligt allvarligare än andra, men det är ändå viktigt att le.Lär dig att skratta och le! Klättra i alla klätterställningar på lekplatsen eller sätt dig och ta en fika helt själv. Le och skratta varje dag. Även om det kan tyckas märklig så kommer det att kännas mer naturligt att le kontinuerligt efter ett tag. Studier har också visat att det är bra för din hälsa, även om du tvinga dig själv att le. På fritidguide.se kan du hitta mer fritidsinspiration!

Bemöt misstag med lätthet

Det är viktigt att kunna hantera fel när saker inte går som planerat. Självsäkra människor förstår att ingen är perfekt, och att världen inte kommer att gå under om något går fel, så försök att ta det lugnt. Om du har gjort ett misstag på jobbet ska du se till att du lär dig av det. Fråga dig själv: hur viktigt kommer det här att vara om en månad?

Starta på rätt sätt

Regelbunden motion och att rent fysiskt må bra ökar chanserna att känna sig säkrare. Hitta en form av aktivitet som passar dig. Ny forskning tyder på att det räcker med ett par minuter vid din maxpuls för att du ska komma igång och hjärnan skapar endorfiner som gör dig glad och självsäker. Så ladda med lite musik och ta en lång, rask promenad. Då får du en riktigt bra start på dagen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *