Nyheter

Tips om du tränar hemma

 Enkla sätt att bränna mer kalorier

Du behöver inte ett dyrt gymkort för att komma i form. Att välja rätt hemma utrustning för träning kommer att maximera din träningsrutin så att du får viktminskning, styrketräning och fettförbränning resultatet du vill ha. Här är några enkla verktyg för att komma igång, som rekommenderas av många förespråkare på nätet. “Motstå frestelsen att plocka upp några slumpmässiga objekt till försäljning”. Här är ett annat citat “Om objektet är dåligt konstruerat eller inte riktigt intresserar dig, då är det inte en bra affär.” Stick med dessa grundläggande råd och du har en träningsrutin hemma som kommer ge dig verkliga resultat.

Träna hemma – Pull Up Bar

Den klassiska träningsstänger är bland de tunga övningarna för överkroppsarbet, där du tränar bådel axlar, armar, rygg och bröst. De flesta gym har pull-up bar, men det är också ganska enkelt att installera ett där hemma. En robust trä dörröppning är en bra plats att sätta den vid, så att du kan göra en pull-up när du passerar genom dörren. Dessutom bör du planerar att lägga pull-ups till din styrketränings rutin två eller flera dagar i veckan.

Träna hemma – Verktyg: Motionsband

Motionsband är användbara för nybörjare och avancerade motionärer lika så. De finns i olika motståndsnivåer, som vanligtvis representeras av olika färger, så att du kan välja vad du behöver beroende på din förmåga och vilken typ av rörelser du gör. Gummi motståndet hjälper dig att bygga muskler precis som hantlar, och dessa band är lätta att förvara och praktiskt att resa med. För att starta, välj en medelstarkt motståndsband. Öka motståndet genom att vika den på längden eller förkorta bandet genom att hålla den närmare ankaret. Gör det lättare genom att fästa ena änden till en förankringspunkt i stället för att vika den och hålla den andra änden i handen. (En ankarpunkt är en hållbar plats som innehåller centrum eller en ände av bandet.) För en hög ankare, enkelt uttryckt en hård knut i bandet och stänga den säkert på en dörr. För en låg ankare, skjut den under en tung möbel, som en soffa. Vara säker på att bandet är spänt när du börjar ett drag. Kontroll är nyckeln till att maximera muskeltoning och undvika skador. Låt inte bandet knäppa tillbaka när du har nått toppen av flytten, pausa, släpp sedan långsamt, motstå mot bandets pull.

Annat verktyg: Hantlar

Hantlar, eller hantel vikter, är bra för att bygga muskler och skulptera din kropp. Ett par var och en av 3 kilo och 10 kilos vikter kommer att vara tillräckligt för att få igång dig. Då din styrka förbättras, öka senare med 4 kg  och 8 kilo i vikter.

För kroppen: Pulsmätare

Övervaka din ansträngningsnivå och håll koll på kaloriförbränning. Detta hjälper dig att kartlägga dina framsteg med din kondition och får dig att  känna ansvar för din träning. Att träna för hårt kan leda till skador, utmattning eller utbrändhet. Att inte ge tillräckligt kan vara ineffektiv och lämnar dig till små eller inga resultat alls.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *