Företag Nyheter

Nytt IKEA varuhus i Sheffield, Storbritannien

Sheffield’s efterlängtade Ikea butik beräknas öppna redan juli 2017 – där byggnadsarbetet potentiellt börjar inom några veckor, enligt en engelsk tidning. En rapport från företaget in till Sheffield rådet har sagt att det hoppas att möjliggöra att arbete kan börja på plats under de närmaste två månaderna, med butiksöppning i juli 2017.

Den svenska möbeljätten har lämnat planerings ansökningar som gäller hur butiken kommer att byggas och väglayout förändringar runt platsen för butiken vid den gamla Tinsley Wire platsen nära Meadow. Alla ansökningar förväntas beviljas inom de närmaste veckorna – som banar väg för arbetet med att börja. Läs mer intressanta nyheter på Ideerkoblet.no och hitta mer om norska affärsnyheter .

Företaget är inte villig att officiellt bekräfta uppgifterna om när byggnadsarbetet är planerad att starta förrän godkännanden beviljas, men har tidigare sagt att bygget kan påbörjas när vägförändringar godkänns. Men Ikea har meddelat att arbetet är tänkt att börja med att rensa bort all skog från den lediga platsen de närmaste veckorna. En liknande ny Ikea i Reading beviljades slutligt godkännande för delar av sin konstruktion av West Berkshire rådet i juli 2015.

Byggnadsarbete började samma månad och butiken är nu planerad att öppna denna sommaren. I Sheffield behöver Ikea även få tillstånd för motorvägs förändringar både runt platsen för butiken på den gamla fabriksområdet nära Meadow retail park och förändringar för att hantera den ökade trafiken runt korsningen 34 av M1 innan byggnadsarbetet kan börja. Nyligen lämnades det in motorvägsplaner som föreslod ändringar av Tinsley rondell som skulle innefatta att förändra läget för trafikljus och införa ett föreslaget fjärde körfält innan avfarten till Bawtry Road.

Förhoppningen är att byggandet av 37.000 kvm stora möbelhuset på Lock House Road kan börja när Sheffield rådet godkänt planerna, med en ansökan från 2013. En Ikea talesman sade att: “År 2015 slutförde vi den rättsliga processen med Sheffield City Council och tog ägandet av platsen för vår nya Ikea Sheffield butik. “Vi arbetar för närvarande för att fullgöra alla nödvändiga planeringsförutsättningar för att möjliggöra en start på plats och dessa ansökningar behandlas nu av kommunfullmäktige. “Det är ännu för tidigt att säga när vi kommer att kunna göra en fullständig start på plats med byggnadsarbeten och därför för tidigt att säga när den nya butiken kunde öppna. “Men för att upprätthålla platsen under denna tid, under de kommande veckorna, kommer entreprenörer att arbeta på plats för att rensa vegetation som vuxit på platsen under planeringsprocessen.” En ansökan om bygglov för 60 miljoner £ system överlämnades redan i maj 2013.

Butiken, som förväntas skapa upp till 700 arbetstillfällen, varav 300 personer som används för att bygga lokaler, fick villkorlig bygglov från Sheffield rådet i juni 2014 innan regeringen gav slutliga klartecken två månader senare. Ett juridiskt bindande avtal undertecknades 2015.

Planerna visar en två våningar butik byggd över en 1000-space yta parkeringen. Det kommer också att innehålla ett café och barnens lekplatser. Ikea hade letat efter en lämplig plats för en Sheffield lager för mer än 10 år sedan, ursprungligen med tanke på den gamla Yorkshire Electricity Board depå utanför Parkway. De närmaste butikerna till staden som är öppna finnar man i Nottingham och Leeds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *