Företag Nyheter

Det går bra för Skanska

Skanska är en multinationell byggkoncern som är baserad i Stockholm och som idag är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag. Letar du efter en lägenhet i Sverige? Sedan mest enklaste och effektivaste sättet att hitta en är med FörstahandStockholm.se.

Skanska bildades i Malmö 1887 och gick då under namnet AB Skånska Cementgjuteriet som tillverkade cementprodukter. Deras nuvarande namn etablerades först 1984 som en naturlig följd av den alltmer internationella verksamheten. Företaget är idag verksamt inom byggande och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Koncernen har ungefär 56 000 medarbetare på marknader i Europa, USA och Latinamerika.

I Skanskas portfölj ligger en hel mängd kända byggnader och infrastrukturprojekt. Under 60-talet byggde de Arlanda flygplats, Tingstadstunneln och Ölandsbron. Senare kom projekt som Tjörnbron och Öresundsbron. Och nu är det alltså dags igen. New Yorks borgmästare har nämligen avslöjat att Skanska ska vara ett av sammanlagt tre bolag som har fått i uppdrag att bygga om järnvägsstationen Penn Station på Manhattan.

Detta är ett stort jobb med mycket press. Varje dag rör sig uppskattningsvis 600 000 människor genom stationen, som ligger precis under Madison Square Garden i New York. Detta är tre gånger fler människor än den kapacitet som den en gång byggdes för och därför har man nu beslutat att den ska byggas om. Det är alltså tre bolag som har fått denna enorma uppgift som beräknas kosta 1,6 miljarder dollar, vilket skulle motsvara ungefär 14 miljarder kronor.

Skanska säger själva att de inte har skrivit på några papper ännu, med anknytning till denna ombyggnad och därför inte gått ut offentligt med uppgifterna. Farley train hall planeras att stå färdig i december 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *