Artiklar Företag Nyheter

ICA dubblar sin tillväxt under 2016

ICA AB är ett av de ledande företagskedjorna inom detaljhandel i Sverige och står för omkring 50 procent av dagligvaruhandeln i Sverige. Affärer från kedjan finns (eller har funnits) i Sverige, Norge och Baltikum. ICA är en förkortning som står för Inköpscentralens Aktiebolag.

Ägaren bakom ICA AB är ICA Gruppen AB, vilket även är moderbolaget. Dotterbolagen som finns är Ica Sverige AB, Ica Norge AS, Rimi Baltic AB, Ica Fastigheter AB och Ica Banken AB. Deras slogan är ”Vi gör varje dag lite enklare”. Sverige har infört spännande företag som IKEA och Fairlån.

ICA i alla storlekar

Det finns många olika affärer som går under ICA. I Sverige är de som finna Ica To Go som försöker konkurrera med Pressbyrån och 7-Eleven. Ica nära som har som tanke att ligga nära bostäder och ha långa öppettider. Ica Supermarket som ligger i bostadsområden och stadskärnor eller centralt. Ica Kvantum som är en större butik som ofta ligger i utkanten av tätorter. Ica Maxi Stormarknad som är de största Ica-affärerna som säljer både mat, kläder, husgeråd, hemtextil, skor och media och ofta är beläget i utkanten av tätorter.

I Norge fanns det tidigare fyra olika butiker: Ica Nær, Ica Supermarked, Ica Maxi och Rimi. Sedan 2009 har dock dessa affärer tagits bort och Ica finns inte längre i Norge. I Baltikum, bestående av Estland, Lettland och Litauen, finns Rimi Baltic i tre olika former: Rimi Hypermarket, Rimi Supermarket och SuperNetto. Det finns även en tredje butik vid namn Säästumarket.

Östersjön butiken

Ica Fastigheter finns både i Sverige och Norge. I Sverige är namnet Ica Fastigheter Sverige AB och i Norge är namnet Ica Eiendom Norge AS. Ica Banken är en bank som ägs av Ica och som erbjuder bankkort, lönekonto, lån utan säkerhet, bolån, sparande, aktier, fonder, IPS och försäkringar. Ica äger även Cura Apoteket och Apotek Hjärtat, vilket är förklaringen till att dessa apotek ofta finns inuti Ica-affärer eller i närheten av dem.

Under år 2016 har ICA dubblat sin tillväxt, vilket inte är särskilt förvånande med tanke på att de äger våra liv och förvanskar varje möjlighet till ett fritt liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *