Företag Nyheter

Tjäna pengar på en erotisk webbutik

Om du har tänkt starta en enskild firma eller ett nytt företag kan det vara värt att satsa på en erotisk webbutik.

Erotik har aldrig varit hetare än nu

Marknaden för erotiska produkter växer så det knakar. Filmer och böcker som 50 Shades of Grey har gjort ett hett sexliv trendigt och öppnat upp ögonen för många. Det är inte längre bara obskyra och marginaliserade grupper som sysslar med bondage och rollspel, utan även allmänheten har blivit intresserad av dessa sexlekar.

Du kan utnyttja detta till din fördel genom att investera i en erotisk webbutik. Chansen till snabba vinster är nämligen rekordstor och det råder faktiskt brist på bra erotikbutiker. Konkurrensen är därmed fortfarande obetydlig och du behöver inte oroa dig för att lågprisbolag tar över marknaden.

Marknaden för erotiska leksaker är också en av de marknader där kunden gärna betalar mer för lyx och kvalitet, så du kan verkligen slå två flugor i en smäll.

Bättre än en fysisk butik

Det finns flera rent praktiska anledningar till att en erotisk webbutik är ett bättre alternativ än en fysisk affär.

Många webbutiker har till exempel inget eget lager utan säljaren beställer först hem sina varor när en kund har lagt en beställning. Därmed behöver du inte betala för en lagerlokal som under långa tider, främst i början av lanseringen, kan stå och samla damm.

På lång sikt innebär detta stora besparingar för din del, och de pengar du sparar genom att slippa lagerföra dina varor kan användas till marknadsföring eller expandering.

En webbutik är på så sätt ett säkrare kort än en gammal hederlig butik i centrum. Och så slipper du förstås rånrisken och de ibland obekväma arbetstiderna som kanske inte alls stämmer överens med ditt ideala schema.

Börja i liten skala

När du precis har startat din erotiska webbutik finns det inga anledningar till att ta dig vatten över huvudet. De allra flesta kunder är ute efter klassiska leksaker som dildos, piskor och geishakulor så du kan lätt börja i en mindre skala tills du har attraherat en liten kundbas.

Någonting som definitivt är ett måste oavsett vad du säljer i övrigt är standardprodukter som kondomer och glidmedel, eftersom dessa varor nästan alltid beställs i samband med andra leksaker. Eftersom inköpspriset av dessa produkter är lågt kan du därmed snabbt känna några extra slantar per beställning med knappt någon ansträngning alls.

Efter att du lockat till dig ett gäng lojala kunder kan du expandera. Snarare än att satsa på ett alltför brett sortiment kan det då vara värt att satsa på en nisch.

Många företagare gör misstaget att försöka attrahera alla sorters kunder samtidigt – och resultatet blir att ingen intresseras av dina varor.

Lägg istället lite tid och omtanke på att leta reda på en speciell nisch som har potential. Fundera på om det kanske kan löna sig att investera i sexiga kläder, erotiska filmer eller BDSM-utrustning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *