Artiklar Företag Nyheter

Sverige och dess innovation

När de flesta människor talar om hi-tech, de först tror Silicon Valley, Kina, och Israel, men några av de största företagen och märken, inklusive Skype, King (Candy Crush) och Spotify, har sitt ursprung i Sverige. Redovisning för knappt 0,13% av världens befolkning, svensk utgångar uppgick till över 1 miljard dollar under 2016 Q1 ensam, inte inklusive utgångar av hemlig belopp.

1. Hövding – Airbag kragar för cyklister

Hövding släppt just sin produkt video denna vecka, som har redan visats över 100 miljoner gånger på Facebook ensam – och med goda skäl. Det är en av dessa “Hur har ingen skapat detta innan” produkter, som slutligen ger cyklister med säkerhetsfunktioner som bilar har haft i år. Resultaten av över 10 års forskning och utveckling, Hövding är en speciell airbag krage som sinnen cyklistens rörelser och mönster och, i händelse av en olycka, blåses upp och fixerar runt cyklistens hals, skydda deras huvud och hals från skada.
Huvud och hals skador bland cyklister är inte ovanliga. Den senaste olyckan av holländska cyklisten, Annemiek van Vleuten, vid Rio-OS förde vikten av skyddsutrustning för cyklister framför scenen för en världsomspännande publik.
Hövding grundades 2006 av Anna Haupt och Terese Alstin och har sitt ursprung som en magisteruppsats som svar på en ny lokal lag att göra hjälmar Obligatorisk för barn.
Ta dig något att äta på Jensens.com.

2. Greta.io – analysera och förbättra webbplatsens prestanda

Greta.io är ett realtid innehållsleverans analys skript som maximerar leveranshastighet av ombokning innehåll, som videoklipp och bilder, till den snabbaste rutt möjligt, P2P nätverket baserat på samtidiga webbplatsanvändare eller webbplatsens egna CDN och servrar. Deras mål är att öka webbplatsens prestanda genom att erbjuda P2P distributionen när det behövs.
För närvarande i beta, Gretas skriptet är byggt ovanpå WebRTC datakanalen och är anpassningsbara. Företaget påstår det ska kunna hantera över 10 miljoner samtidiga användare på en maskin och väldigt lite CPU och RAM, att göra data överför snabbt och med lite buffring, sänka belastningen på servern och därmed billigare bandbreddskostnader.
Grundades år 2015 av Dennis Mårtensson, Anna Ottosson och Victor Ginsburg Müller, höjt Greta nyligen $1,1 miljoner i utsäde finansiering finansiering från BlueYard huvudstad och Spotifys Sophia Bendz.

3. Instabrigde

Ståtar med över 3 miljoner Wi-Fi-lösenord och ställen, är appen Instabridge baserad på gemenskapen att lägga till lokala Wi-Fi-anslutningar och deras lösenord i appen. Alla ställen genomsöks kontinuerligt och och verifierade och endast funktionella Wi-Fi-anslutningar är aktiverade. Lösenord avslöjas inte till gemenskapen, anslutningarna är automatisk när du valt, att säkerställa fullständig sekretess för alla som väljer att dela deras Wi-Fi med världen. Resenärer kan fördefiniera nätverk på platser där de kommer att resa, och när de är inom räckvidd, deras telefoner ansluts automatiskt.
Grundades 2012 av Niklas Agevik och Erik Tigerholm, tillkännagav Instabridge nyligen det mottog en 1 miljon USD investering från Draper Associates, för totalt $5 miljoner i 3 omgångar finansiering. Tidigare investerare var Balderton Capital, MOOR, Creandum och Swisscom Ventures.

4. Looklet

Grundades 2009 av Robert Ahlborg och Adam Berg och ursprungligen riktade till slutkonsumenten, gör Looklet detaljhandlarna att effektivt producera modebilder för nya produkter.
En särskild studio med en virtuell modell är inställd på klientens egen plats, och när alla plagg har skjutits, automatiserade processen ger dem med en redigerande sviten där de kan välja allt från ansiktsuttryck att kroppen variationer. Återförsäljare kan skapa oändliga kombinationer av utseende utan att behöva reshoot modeller, vilket sparar dem tid och pengar. En tröja kan exempelvis kombineras med en kort kjol i ett foto och med långbyxor i nästa, medan matchande säsong-lämpliga accessoarer och skor.

5. Donkeybike

Kort avstånd cyklandet växer snabbt. Det är bra för människor, bra för städer, bra för luftkvalitet. Korta resor med cykel är friskare, roligare, billigare och ofta snabbare än bil eller kollektivtrafik. Cyklar är bra tills du behöver bära något. Du kan göra fantastiska saker, som bike rental Gothenburg om du är i Malmö.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *