Uncategorized

De 4 gratis apparna som du behöver för din resa till Sverige

Vilka appar behöver du för en resa till Sverige? Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Från transport till mat till events, vi har plockat ut de appar du behöver för att få ut det mesta av Sverige när du är på besök. Och nämnde vi att de är alla gratis?

Förbereda för en storstadssemester brukade betyda att stapla upp guideböcker och förvirrande kartor, varav de flesta troligtvis var inaktuella eller obegripliga att förstå. Men nu för tiden kan all nödvändig info du behöver på din resa passa i din ficka, bara några klick bort – vilket innebär mer utrymme i din resväska för tröjor och tjocka strumpor.

Med vår guide till de bästa gratis smartphone appsen har du staden och Sverige i din handflata.

Stockholm Travel Guide Triposo – sightseeing

guideThere finns flera guider till Stockholm där ute, men Triposos är den högsta rankade gratis appen – du kan betala för att uppgradera till den fullständiga versionen. Den innehåller information om sevärdheter, museer och restauranger, mini guider för dagsutflykter ut ur staden och en offlinekarta att hjälpa dig att hitta rätt. Vem behöver en guidebok när man har alla denna information i sin handflata?

En Google Play kund, Janeesh John, sade: “Riktigt bra. Mycket användbart för nykomlingar i Stockholm.”

Donkey Bike – Cykeluthyrning

Cykeluthyrning på ett nytt, revolutionerande sätt. Allt sköts via appen på din mobil och det är hur enkelt som helst att fixa fram en cykel om du vill upptäcka till exempel Gothenburg under en dag. Du låser till och med upp cykeln med din mobil. Ta och kika in hemsidan för men information om “bike rental in Gothenburg“. Här hittar du all information du behöver.

StreetKäk – en guide till Stockholms foodtrucks

Alla har haft minst en semester förstörd genom att spendera timmar vandrandes runt staden på jakt efter mat, bara för att hamna på en överprisad, överskattad restaurang, mittemot där du ville vara. Stockholms restauranger är notoriskt dyra, men de många gatuförsäljare och foodtrucks ger god mat till plånboksvänliga priser. Med Streetkäk, kan du följa foodtrucks i realtid och ta reda på deras menyer, priser och servering gånger.

Användaren sura Swede sade: “Du behöver inte mer än detta för att hitta de bästa foodtrucksen!”

OnlinePizza – tjänst för leverans av mat

Ett annat sätt att lösa höga restaurangpriserna är att beställa hemleverans via OnlinePizza. Luras inte av namnet; Alternativen inkluderar sushi, curry, hamburgare, pizza och även sötsaker, och du kan läsa recensioner av restauranger nära dig för att göra beslutet. Appen är på svenska, men det finns engelska instruktioner om hur du använder appen. Se till att ditt boende tillåter takeaway!

Angie Renberg gav en positiv recension, säger: “Kärlek. Mina känslor för denna app kan bara beskrivas genom pizza.”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *