Företag

Savaria Corp – En aktie att satsa på?

Alla vill ju förstås hitta guldkornen för att få den där extra kryddan till sin portfölj med aktier. Man kan nästan bli vimsig av allt letande, sökande efter företag som står vid ett ekonomiskt startsteg av rang. Ett företag som verkar intressant är Savaria Corp, ett kanadensiskt företag som tillverkar trapphissar, handikapphissar samt utrustning så man kan köra in rullstolar i bilar av olika slag. Men vad gör detta företag så intressant? Jo, sättet hur det växer och branschen den finns i. Hiss-branschen är konstant växande och det finns många stora spelare som vill behålla sitt monopol-liknande läge så risken att Savaria blir uppköpt av något större företag är också något som man kan ta med i beräkningarna, det kan bli fullt möjligt. 

Några punkter som gör detta företag så intressant:

  1. Företaget har funnits i drygt 10 år och de utvecklar konstant nya lösningar. Det är ett otroligt driv i detta företag som talar för att de kommer klara framtiden galant.
  2. Man har stor kompetens i att jobba med bilar så att de kan ta emot rullstolar, en marknad som bara kommer bli större då vi som folk blir äldre och äldre.
  3. Enkel att förstå sig på. De fysiska sakerna de tillverkar är något att ta på, inte som mjukvarubolag som är mycket svårare att bestämma vad de gör egentligen.

Företaget må vara kanadensiskt men all tillverkning ligger I Kina så avkastningen borde vara relativt hög sett till de låga lönerna som de har i öst, vilket tar oss till en annan aspekt av detta företag, tillväxtmöjligheterna.

Tillväxtmöjligheterna

Både Kanada och USA är en otroligt stor marknad för ett så litet företag och det bäddar för en mycket god tillväxtpotential. Som sagt innan så blir människor äldre och äldre och allt fler vill bo kvar hemma så detta ger Savaria ett utmärkt tillfälle att utöka sina installationer år efter år.

Efter expansion kan de börja köpa upp företag själva för att få marknadsandelar. De skulle också kunna expandera sina installationer till t.ex badkarshissar, en otroligt stor marknad att slå sig in på.

Risker

Det finns så klart alltid risker, här är ett par:

  1. Medicinska utvecklingen går snabbt så folks problem kan kanske lösas med tabletter i framtiden.
  2. Kanadensiska dollarn och Amerikanska dollarn fluktuerar starkt och kan ha ett stort utfall på vinsten för företaget.

Valet är ert. Sett till potentialen så borde i alla fall en lite bit av er portfölj innehålla Savaria Corp, det potentiella guldkornet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *