Uncategorized

Så startar du ett tvätteri

Ifall du vill öppna ett företag men inte har kunnat bestämma dig för vilken sorts företag, varför inte överväga ett tvätteri. Att driva ett företag som tvättar kläder, mattor, företagskläder och liknande kräver visserligen ett startkapital som man kan behöva låna men det är också brist på dem i många städer. Det är också den sortens företag som det alltid finns ett stort behov av, inte minst om du också erbjuder kemtvätt eftersom mycket kläder kräver just kemtvätt. Allt fler vill också tvätta miljövänligt.

Så startar du företaget

Innan du kan börja driva företaget kommer du behöva utrustning. Ska du driva det i en mindre stad behöver du som tur är inte jättemycket utrustning. Men om du inte har något startkapital så kommer du ändå behöva pengar, men var börjar man?

Faktum är att man kan få olika bidrag och finansiering genom myndigheter. Det är det första du bör kolla upp eftersom det kan ge dig en del av ditt startkapital så att du får råd att driva företaget, till exempel för lokalhyran eller för löner ifall du ska ha någon anställd.

Sen för att ha råd med utrustningen blir det troligen ett lån om du inte har ett startkapital undanlagt. Om ditt företag ska lyckas kommer du till exempel behöva en tillräckligt stor och lämplig lokal. Du behöver också den bästa torktumlare och tvättmaskin som du kan hitta och som passar för tvätt på större skala. Då kommer man med andra ord behöva en hel del pengar som du till exempel kan låna genom banken eller få finansierat genom olika företag som jobbar med nystartade företag.

Efter starten av ditt tvätteri

Efter att du startat företaget kommer du också behöva få kunder. Företag som till exempel har uniformer och speciella arbetskläder kommer inte minst vara en bra källa för kunder. Dessa behöver alltid få sina kläder tvättade och ofta så använder sig dessa företag av just tvättföretag. Så när du ska starta ditt nya tvätteri så bör du skicka ut informationsblanketter eller mejla alla företag runt där din verksamhet ska ligga som kan tänkas behöva din tjänst. Informera dessa om dina priser och vilka fördelar det finns med att använda sig av just dig.

Ska du driva företaget i en mindre kommun är det också rekommenderat att du annonserar genom den lokala tidningen. En bra idé är att göra reklam i både papperstidningen men också i nätupplagan om det finns en sådan. Då kommer så många som möjligt att få veta om att de kan tvätta sina kläder och mattor hos just dig. Du kommer om du har bra priser och utrustning kunna få en hel del kunder eftersom många behöver kemtvätta en del av sina plagg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *