Nyheter

Förbättra vardagsrummet enkelt med dessa tips!

Vardagsrummet och köket konkurrerar med sovrummet om vilket som är det rummet man spenderar mest tid i. Vardagsrum är förmodligen lite viktigare av dessa två rum när det gäller bekvämlighet och gästernas första intryck eftersom köket tenderar att begränsas av sin funktion. Så här är tre enkla sätt att förbättra vardagsrummet på!

Rätt möbler

Du behöver ha rätt möbler till själva syftet för vardagsrummet. Skaffa gärna en mindre soffa som fortfarande är bekväm nog för att flera personer ska kunna sitta i den eller för att en person ska kunna ligga på soffan. Du behöver minst en bekväm stol eller fotölj så att någon kan sitta separat från soffan, men bäst är om det finns två eller fler fotöljer. Detta beror på hur många personer som regelbundet använder vardagsrummet och hur mycket utrymme du har. Om du har ett loft rekommenderar vi starkt att du använder detta utrymme till att skapa ett extra rum där ni alla kan spendera tid tillsammans. Enkla lofttrappor ger också en snygg look och kan vara en vacker kontrast som blir fokuspunkten för hela vardagsrummet.

Du behöver bord eller soffbord som ser till att allt finns tillhänglig vid en lämplig höjd för gästerna, men du kan också använda multifunktionella möbler som soffbord som man dessutom kan förvarosom förvaring. Vanliga misstag inom vardagsinredning är att skapa för få ställen där man kan och dekorativa möbler som till slut bara skapar röra och reda.

Förenkla

Istället för att köpa ännu mer dekorativa föremål i hoppet om att kunna kombinera alla kollapsande stilar, är det bäst att förenkla genom att ta bort de flesta dekorativa föremålen och bara behålla saker som du verkligen älskar eller använder regelbundet. Detta gör att de accentstycken som blir kvar ofta dyker upp eftersom det inte finns samma konkurrens om uppmärksamhet.

För dem som inte vet hur man förenklar så börjar processen genom att fokuserar på en kategori och sedan säljer eller ger bort förempl som inte passar den kategorin längre. För att göra allt detta på en budget, bör du leta efter saker du kan ta från förrådet eller andra rum för att skapa en sammanhängande helhet med färre delar. Då behöver du inte heller gå ut och köpa nytt.

Satsa på en eldstad

En öppen brasa ger den där mysfaktorn som är svår att beskriva. Utmaningen för dem som vill ha en eldstad i den moderna världen inkluderar föroreningsordningar som kan begränsa användningen och göra det besvärligt att städa allt, och i det fallet finns det moderna lösningar där ute. Till exempel ser de bästa elektriska eldstäderna ut som en traditionell eldstad med en brummande eld som innebär att du inte måste köpa ved eller rensa sot.

Om du följer de få tipsen i den här artikeln borde du kunna förbättra ditt vardagsrum avsevärt utan att använda alla pengar på kontot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *