Artiklar

Branscher som ska undvikas

Vi vill ju alla hitta den perfekta aktien och få en bra avkastning och då gäller det att man gör lite forskning i vad som är bra att satsa på. Men vad är det man INTE ska satsa på? Vilka branscher ska man undvika för att inte sätta sig på rött trots långt sparande?

Nedan följer några exempel på branscher ni bör undvika.

Olja

Oljan på marknaden idag svänger kraftigare än någonsin. Flera ekonomer har misslyckats i sina uppdrag med att försöka förutspå oljans pris beroende på efterfrågan men det misslyckas konstant då olja inte alltid mäts på det sättet. Krig i norra Afrika gör inte situationen bättre, det bara spär på problemet att förutse vad som kommer hända med oljepriset.

Om inte det vore nog så försöker världens regeringar så fort som det är teknologiskt möjligt sluta använda olja och istället köra med mer miljövänliga alternativ. Vi kommer inte sluta använda olja till 100% på väldigt länge men produktionen kommer med stor sannolikhet bli överflödig då vi kommer satsa på nyare teknologi.

Tobak

Vi ökar faktiskt i personer som röker men det försöker staten komma till rätta med genom att införa ännu högre skatter på allt med tobak i sig. Hur länge kommer folk ha råd? Svårt att säga men trenden pekar på fler förbud att t.ex röka i samhället på olika platser, detta ihop med att EU trycker på så ser denna bransch rätt så dyster ut.

Biltillverkare

Denna bransch är under hård konkurrens. Det kommer fler och fler nya biltillverkare in på marknaden från bl.a Asien som skapar ett stort problem för de övriga bilmärkena i Europa då det är svårt att konkurrera med lönerna från öst. Kommer kvalitet segra över kvantitet? I så fall står Europa starkt gällande biltillverkningen, annars ser det relativt dystert ut. Svårt att förutspå vad som kommer hända, allt går väldigt fort just nu så bäst vore att kanske stå över en stund och låta det lugna ner sig först.

Telekom

Vi tar bort landlinan och ersätter med fiber. Ja, så ser verkligheten ut på ett ungefär. Fiber sprider ut sig mer och mer och konkurrensen har aldrig varit större än nu, företagen slåss med näbbar och klor för potentiella kunder. Dock ser denna marknad rätt så mättad ut då de flesta redan har bredband genom tele-jacket eller trådlöst via 4G vilket är mycket mer bekvämt än att behöva gräva upp marken runt huset för att köra in fiber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *